Arta in India

Orbitoare în varietatea sa, arta Orientului Îndepărtat cuprinde o gamă largă, de la sculpturi colosale până la miniaturi splendide și delicate. India, China și Japonia își au propriul stil creativ, distinct.

 Vechii indieni trăiau un sentiment puternic față de tot ceea ce însemna viață și arta cea mai cunoscută era sculptura. Sculpturile erau, de obicei, elegante.

Sensul indian de parcurgere a vieții a fost reprezentat în picturile murale din peșterile din Ajanta, unde grupuri nesfârșite de personaje roiesc peste tot pe pereți, într-o evocare plină de culoare a vieții indiene. Până și arhitectura indiană poate fi descrisă ca o formă a sculpturii. Multe dintre cele mai celebre pagode și temple nu au fost pur și simplu clădite, ci săpate în piatră și apoi decorate cu sculpturi.

Pesterile din Ajanta

Pe lângă realizarea extraodinară de săpare de grote în stâncă, aceste grote prezintă și sculpturi și picturi artistice remarcabile. Intrarea în grotă este îngustă, iar încăperile grotelor sunt mai mult largi ca adânci. Unele imagini dau senzația de adâncime .Pentru protecția acestora ele sunt acoperite cu material plastic transparent (plexiglas).

Fișier:Indien ajanta2.jpg

Pictura in India

  • Stilul Madhubani – originar din Bihar, India. Primii pictori Madhubani au fost femei, iar primele picturi au fost pe pereţii caselor de lut. Astăzi picturile se fac pe pânză. Temele picturilor constau în natură şi zeităţi hindu. Caracteristica acestei picturi este multitudinea de culori.

 

  • Stilul Mogul – picturi bogate şi detaliate. Temele picturilor constau în viaţa la palat, împăraţi, conducători, scene de vânătoare. Iniţial aceste picturi erau destinate cărţilor.

 

  • Stilul Mysore – un mod elegant de a picta .  Aceste picturi necesită foarte mult timp. Prima dată se face o schiţă pe o hârtie, după care se pune pe o placă de lemn. Apoi cu o pensula neagră se îngroaşă anumite părţi. Apoi se aplică o foiţă de aur. La sfârşit se colorează.
 
 

 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s