In India

Capitala Indiei se afla la New Delhi, un oras in care se imbina cladirile inalte cu hotelurile de lux, bulevardele si impresionantul palat presidential, cu Old Delhi, locuit de hindusi si musulmani unde inca se pastreaza forturile si moscheile din sec XVII.


Templul hindus Laxami Naravan, cunoscut si sub numele de Birla Mandir, e cel mai mare, cel mai cunoscut si cel mai vizitat templu hindus din capitala. Pe suprafata templului sunt aranjate in ordine cronologica statui a principalilor zei. Acest e inconjurat de o gradina foarte frumoasa, cu multe motive arhitecturale reprezentand flora si fauna Indiei.

Gurdwara-Akal Thakat Sahib e cunoscut si sub numele de Templul de Aur si reprezinta nucleul religiei Sikhism, ce are la baza credinta in Dumnezeu si in 10 guru. Acesta e construit in mare parte din marmura alba, fiind o cladire frumoasa cu multe incaperi, printre care se disting sala principala, o camera cu coloane inalte si un altar situat central, ornamentat cu pietre pretioase si bijuterii de aur masiv, in mijlocul carora se afla Biblia Sikh. Accesul in templu e permis oricui, insa fara incaltaminte si cu capul acoperit.

Impresionantul monument Taj Mahal a fost construit de catre Shah Jahan, pentru a-si demonstra dragostea pentru Mumtaz Mahal, sotia sa preferata. Centrul orasului e impanzit cu numeroase magazine, cluburi si restaurante. Pe langa aceste facilitate moderne se gasesc si atractii precum Mormantul lui Humayan, Qutb Minar si ruinele Tughluqabad.

Mumbai, fostul Bombay, e capitala statului Indian Maharashtra si cel mai populat oras Indian. Acesta are 17 milioane de locuitori, fiind a treia cea mai mare zona metropolitana din lume. Orasul e capitala comerciala a Indiei, gazduind cele mai importante institutii financiare din tara precum Banca Indiei, Bursa de marfuri Bombay si sediile a multor companii indiene importante.

 

Jaipur, numit si Pink City datorita culorii roz a majoritatii cladirilor din partea veche a orasului, a fost construit intre anii 1727 si 1743 de catre Jai Sinhh al doliea. In mijlocul Orasului Roz se afla City Palace, a adevarata capodopera arhitecturala. La 10 km de oras se afla Amber Fort, vatra incipienta a orasului Jaipur, construit in sec XIV, de catre mongoli. Acesta e inconjurat de ziduri groase si inalte si de un canal cu crocodili, comun tuturor forturilor construite de mongoli.

City Palace Jaipur India

Langa cetate se afla un muzeu unde se gaseste cel mai mare tun din piatra construit vreodata, in stare sa proiecteze la 35 de km. Drumul pana la poarta cetatii se poate face cu elefanti dresati sau cu masina. Alte atractii ale orasului sunt: Palatul Orasului, Palatul Jad, Templul Govind Devji, Fortul Jaigarh, Observatorul Astronomic Jantar Mantar, Gradina Ram Niwas si Muzeul Anokhi de Tipografie Manuala.

Actiunea romanului “Maitreyi” de Mircea Eliade are loc in mare parte in India , Calcutta.

Calcutta este un oraș în India cu o populație de peste 4.600.000 de locuitori. Până în 1911 a fost capitala coloniei India Britanică și reședința guvernatorului general al East India Company. În prezent este capitala provinciei federale Bengalul de Vest din India.

Orasul este foarte frumos dar sa vedem si alta fata a acestuia.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s